Tamplarie PVC

Home / Tamplarie PVC

Realizam la comanda urmatoarele produse:

*REHAU GENEO 86 – Ferestre, usi exterior, ferestre si usi culisante, ferestre si usi armonice

*REHAU SYNEGO 80 – Ferestre si usi pentru case pasive

*REHAU EURO 70 – Ferestre, usi exterior si interior,usi culisante si armonice

*REHAU EURO 60 – Ferestre si usi interior

*SALAMANDER 76

*SALAMANDER 92

Detalii PROFILE :

Cum aleg profilul potrivit pentru ferestre si usi?

Profilele din PVC asigură îndeplinirea funcțiilor ferestrelor și ușilor: rezistență și portanță, manevrabilitate și stabilitate, siguranță antiefracție și meteorologică și, nu în ultimul rând, izolare termică și fonică.

Nevoile funcționale și de izolare ale ușilor și ferestrelor sunt variate, iar profilele, la rândul lor, oferă modele adaptate cerințelor clienților. Valoarea profilelor este dată nu atât de prețul de achiziție, cât de economiile realizate în exploatare. Uneori, acest lucru scapă din vedere, fapt care în timp se dovedește neeconomic (fie apar facturi mari pentru încălzire sau sunt necesare reparații costisitoare, mergând până la înlocuirea tâmplariei abia montate).

Indiferent de profilul ales, se recomandă luarea în calcul a utilizării profilului solbanc la partea inferioară a ferestrei (pentru montarea corectă a pervazului exterior din aluminiu și a pervazului din interior).

Izolarea termică
Este una dintre cele mai importante funcții ale ferestrei. Cu cât adâncimea constructivă și numărul de camere a profilului sunt mai mari, cu atât fereastra va fi mai eficientă energetic.

Prețul
Prețul este indicatorul cel mai des utilizat în alegerea profilelor. Fiind o investiție pentru un timp îndelungat, menită să vă protejeze confortul, este recomandat să luați în considerare toate caracteristicile active ale profilelor cu implicații în costurile de exploatare, adică valoarea profilului.

Lățimea constructivă și numărul de camere
Numărul de camere al unui profil este foarte important pentru rigiditate, dar și pentru capacitatea termoizolatoare sau fonoizolatoare. Cu cât lațimea constructivă este mai mare, cu atât capacitatea de izolare este mai bună. Trebuie reținut că la aceeași lățime constructivă, aportul la creșterea izolării nu se modifică semnificativ la adăugarea unei camere suplimentare.

Materialul
În ceea ce privește materialul profilelor, există profile din PVC și profilul REHAU Geneo, realizat din materialul inovator RAU-FIPRO, armat în masă. Datorită acestei inovații, caracteristicile acestui profil sunt superioare majorității profilelor de pe piață.

Grosimea profilului
Clasa A – Grosimea pereților profilului poate fi de peste 2,8 mm.
Clasa B – Grosimea pereților profilului este egală sau mai mică de 2,8 mm.

Profilele din clasa A sunt mai rezistente decât cele din clasa B.

*Cum se alege sticla potrivită pentru ferestre?

Pachete de sticlă
Dimensiunile pachetelor de sticlă permise sunt foarte importante. Cu cât lățimea este mai mare, cu atât se poate obține o fereastră mai bine izolatoare.

Termoizolarea și fonoizolarea oferite de un profil sunt o consecință a caracteristicilor generale de sistem, având corespondență în numărul de camere, clasa profilului, grosimea pachetelor de sticlă permise, chiar și în numărul de rânduri de garnituri sau material.

Un profil de calitate este unitar, fiind bun la toate capitolele tehnice.

La alegerea profilului, este foarte important să verificați dacă familia profilului ales de dumneavoastră include profilele specifice utilizării de care aveți nevoie. Ușile de intrare sau de balcon necesită tipuri de profile diferite de cele pentru ferestre. Este greșit din punct de vedere tehnic să realizați uși de balcon din profile de fereastră, această eroare ducând în timp la probleme de funcționare.

Garniturile sunt foarte importante. Acestea trebuie să fie rezistente la uzură, la razele ultraviolete, la ciclurile îngheț – dezgheț. Constituie un avantaj al treilea rând de garnituri, dar și cele coextrudate (montate pe profil din fabrică).

Alegerea pachetului de sticlă este un proces care rafinează și desăvârșeste rolul ferestrelor și ușilor dumneavoastră .

În ceea ce privește configurarea unei ferestre, alegerea pachetului de sticlă este etapa ce urmează alegerii profilului. Pentru ca potențialul izolator și de protecție să fie utilizat la maximum, REHAU a configurat pentru fiecare familie de produse cele mai potrivite pachete de sticlă, oferind mai multe categorii de dimensiuni și structură.

Izolarea termică
Una dintre cele mai importante funcții ale ferestrei este izolarea termică. Cu cât coeficientul de transfer al pachetului de sticlă va fi mai mic, cu atât fereastra va fi mai eficientă energetic.

Prețul
Este indicatorul cel mai des utilizat în alegere pachetelor de sticlă. Fiind o investiție pentru un timp îndelungat, menită să vă protejeze confortul, recomandăm să luați în considerare toate caracteristicile active ale sticlei, cu implicații în costurile de exploatare, adică valoarea economiei realizate în timp.

Lățimea pachetului și numărul de foi
Numărul de foi de sticlă este foarte important pentru capacitatea termoizolatoare sau fonoizolatoare. Pachetele de sticlă cu 3 foi izolează mai bine decât cele cu 2 foi. În cazul închiderii golului cu o singură foaie de sticlă, nu putem vorbi de izolare. Iar la același număr de foi, cu cât lațimea pachetului de sticlă este mai mare, cu atât capacitatea de izolare este mai bună.

Insertul de gaz inert
Introducerea gazului inert înainte de sigilarea perimetrală a pachetului de sticlă, crește considerabil capacitatea izolatoare a acestuia. Gazele inerte utilizate în mod obișnuit sunt argon sau kripton.

Baghetele izolatoare
Separarea foilor de sticlă în interiorul pachetului se face cu ajutorul baghetelor izolatoare. Solicitați baghete cu transfer scăzut de energie, pentru reducerea pierderilor de energie, dar și pentru evitarea producerii condensului la fereastră.

Tipuri de sticlă
Orientarea cardinală este importantă în alegerea tipului de sticlă, solicitarea termică fiind diferită. Specialiștii nostrii vă vor îndruma astfel încât, pachetul de sticlă ales, să fie optim.

De cele mai multe ori diferența de preț la achiziție este mai mică decât diferența de preț rezultată din exploatare. Un pachet de sticlă de calitate se amortizează în câțiva ani prin economiile realizate, urmând ca în timp, să producă și mai multe economii.

Termoizolarea și fonoizolarea oferite de sticlă sunt o consecință a caracteristicilor generale ale pachetului, având corespondență în numărul de foi, grosimea și tipul foilor de sticlă sau a baghetelor de închidere, în tipul de gaz inert introdus. Un pachet de sticlă de calitate este unitar, întrunind toate caracteristicile tehnice.

Dincolo de funcția principală de termoizolare și fonoizolaresticla poate primi și alte misiuni. Prin alegerea unor foi de sticlă componente ale pachetului cu caracteristici speciale, pachetul de sticlă poate fi tratat decorativ (sticlă decorativă, colorată în masă, reflectivă) și se poate îmbunătăți componenta de siguranță în exploatare (sticla termocalită, tip duplex) sau crește rezistența împotriva efracției (folii antiefracție sau chiar sticlă anti-glonț).

English English German German Italian Italian Romanian Romanian