Tipuri de geam

Home / Noutati / Tipuri de geam

La ora actuala exista pe piata diverse tipuri de geam termopan care se diferentiaza atat pe baza criteriului estetic cat si pe cel al calitatii. In mare, ferestrele termopan se deosebesc in functie de 3 criterii: tipul de geam, tamplaria folosita si modul in care se deschid. Ca sa faci alegerea potrivita nevoilor tale personale este indicat sa cunosti cateva caracteristici ale fiecaruia dintre aceste criterii :

Geamul folosit

1 Geam termopan clar

Acest tip de geam asigura o dispersie superioara a luminii. Un alt avantaj al acestui tip de geam este acela ca este ieftin si ca asigura o izolatie superioara geamurilor normale, fiind insa modelul de baza.

2 Geam termopan reflexiv

Sticla acestui tip de geam este colorata in argintiu si are efect de oglinda. Caracteristica principala a geamului termopan reflexiv este aceea ca, daca lumina din exterior este mai puternica decat cea din interior, atunci geamul impiedica patrunderea emisiilor. Devenind oglinda in exterior se sporeste gradul de intimitate, insa dezavantajul este ca acest efect nu mai este valabil pe timpul noptii.

3 Geam termopan mat

Spre deosebire de geamul termopan reflexiv, cel mat protejeaza camerele de privirile trecatorilor si pe timpul noptii, atunci cand in interior exista o lumina aprinsa. Acest tip de geam este folosit pentru locurile unde nu este nevoie de emisii ale luminii foarte puternice.

4 Geam termopan fumuriu

Caracteristica principala a acestui geam este aceea ca respinge emisiile de raze ultraviolete. Astfel, poate fi folosit pentru locuintele orientate catre soare pentru a proteja plantele, culorile covoarelor sau ale mobilierului.

5 Geam termopan low e

“Low e” este abreviere de la “Low emissivity”, ceea ce se traduce prin “emisii scazute”. Acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate. Toate materialele absorb, reflecta si emit energie. Cu cat un material reflecta mai multa energie, cu atat termoizolatia sa este mai de calitate. Astfel se explica de ce acest tip de geam confera o izolatie superioara fata de celelalte.

Exista si geam termopan low e cu argon si krypton. Aceste gaze inerte, introduse in camerele geamului, creeaza un strat izolator suplimentar.

6 Geam termopan ornamental

Sticla acestui geam (clara sau mata) este obtinuta prin sablonare si poate avea diverse efecte ornamentale – de cristal, tip vitralii etc. .In principal, aceste geamuri sunt folosite pentru a personaliza o locuinta.

English English German German Italian Italian Romanian Romanian